kako-dodati-licnu-email-adresu-na-smart-telefon

Kako dodati ličnu email adresu na smart telefon

Da li imaš svoj biznis i vlasnik si veb sajta sa jedinstvenim domenom? Ako već poseduješ svoju veb adresu, logičan sled bi bio da imaš i svoj profesionalan email. U slučaju da koristiš Gmail servis, email adresa na pomenutom servisu bi otprilike zvučala: “nikola.nikolic6658@gmail.com”. Verujem da ćeš se složiti da ovo rešenje ne zvuči profesionalno. Klijenti i partneri u našoj zemlji možda trenutno i ne obraćaju pažnju na naziv email-a, dok je u inostranim zemljama to uveliko standard.

Shodno tome, želim da ti pokažem kako da budeš profesionallan/na i imaš ličnu, po meri kreiranu email adresu na dohvat ruke, odnosno na tvom pametnom telefonu. Za primer ćemo uzeti moj domen www.nnweb.net. Na njemu već imam kreiran mejl “nikola@nnweb.net”. Ovo ukazuje da ja kao vlasnik domena nnweb.net i nnweb.rs mogu da napišem bilo koju reč ispred tog naziva. U ovom primeru moj mejl će se zvati testmejl@nnweb.net. On takođe može da se zove office@nnweb.net ili info@nnweb.net i slično. To isto važi i za vaš domen. Ako ne možeš sam/a da kreiraš email po meri slobodno me kontaktiraj, rado ću to učiniti za tebe.

Kako da dodam svoj email?

Foto 1 – Sa PlayStora skini aplikaciju “Email – Lightning Fast & Secure Mail”. Ja je već imam. Nakon instalacije pokreni je. Za iPhone i iOS uredjaje link do aplikacije je ovaj https://apps.apple.com/us/app/email-edison-mail/id922793622
Foto 2 – Ako prvi put koristiš ovu aplikaciju nećeš imati mejlove u njoj kao ja. Da dodaš novi mejl pritisni na tri horizontalne crtice pored “All Inboxes”.

Foto 3 – Sivi pravougaonici su moji mejlovi koje već imam. Dodaj novi tako što ćeš pritisnuti plavi zaokružen plus.

Foto 4 – Klikni na “Add Other Account”

Foto 5 – Od gomile opcija izaberi “Other”

Foto 6 – Napiši svoj mejl na gornju liniju, i lozinku ispod. Zatim pritisni “Login”, i sačekaj da se otvori meni sa podešavanjima.

Foto 7 – Polje za mail i lozinku si već popunio/la. Za Hostname upiši “mail.tvojdomen.net” U mom slučaju je to mail.nnweb.net, ti upiši tvoj domen koji može biti .rs ili .com ili šta si već kupio/la. Portove ostavi koji jesu, ili ih promeni ako ti tako piše u fajlu koji se dobija po kreiranju mejla. Kada popuniš sve kao kod mene pritisni “Login”.

Foto 8 – Upravo si kreirao/la svoj mejl. Pritisni na njega i piši.

Za kraj

Ako si ispratio/la sve korake trebalo bi da ti mejl ispravno funkcioniše. U slučaju da je negde zapelo piši mi, možda mogu da pomognem.